Vreemd verschijnsel

Vandaag hebben we kilometers langs een leeg kanaal gelopen. Bizar.

Het kanaal van Xerta naar Senia stamt uit de tijd van Franco. Tien jaar geleden is het kanaal, met behulp van geld van de Europese gemeenschap, volledig gerenoveerd. Er is veel geld in gepompt maar geen water. Laatst heeft men alle ‘omwonenden’ gevraagd of zij water wensten. Natuurlijk wil iedereen in dit droge gebied water voor hun akkers. Een kleinigheidje nog…of men dan wel € 3000,- per jaar per hectare wil neertellen. Voor de kleine ondernemers hier, die al met moeite het hoofd boven water kunnen houden, is dit helaas niet op te brengen!

Ps als je goed kijkt zie je Pascal en Honoré linksboven op de foto.

Een leeg kanaal terwijl mensen water hard nodig hebben voor hun akkers.

Doe mee met de conversatie

11057 reacties

  1. Hi! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue. If you have any suggestions, please share. Cheers!